Няма да подкепим мандата на ГЕРБ-СДС (б.р. за съставяне на правителство).

...
Няма да подкепим мандата на ГЕРБ-СДС (б.р. за съставяне на правителство).
Коментари Харесай

Денков: ПП-ДБ ще търси подкрепа за втория си мандат от всички, които следват законодателната промяна

Няма да подкепим мандата на ГЕРБ-СДС (б.р. за сформиране на правителство). Няма да участваме в взаимно съдружно ръководство. Докато ГЕРБ не промени отношението си към корупцията, няма по какъв начин да управляваме дружно. Това съобщи учен Николай Денков-съпредседател на ПГ на ПП-ДБ.

" Хората чакат ние да променим метода, по който се ръководи страната. Към момента няма никакви индикации, че ГЕРБ е подготвена да промени този метод, с изключение на една и това е законодателната стратегия, която приехме дружно “, добави Денков.

" Ако тя стартира да се извършва и забележим, че се одобряват законите, които изискват отчетност от основния прокурор, тогава ще забележим, че има смяна в метода на ГЕРБ, за момента това не е по този начин “, сподели още той пред bTV.

Денков съобщи, че ПП-ДБ ще търси поддръжка за втория си мандат от всички, които следват законодателната смяна и методът за смяна на България към развита европейска страна.

Ще търсите ли поддръжка в това число и от ГЕРБ?

Включително и от ГЕРБ. Знам, че ще бъде мъчно. Правителствата на малцинствата са в доста сложна обстановка, тъй като целият надзор е в Народното събрание. Във всеки миг те могат да бъдат свалени.

Денков добави, че са подготвени да пробват и с държавно управление на малцинството, в случай че получат втория мандат. Досега ПП-ДБ не са говорили с другите партии по този въпрос.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР